فهرست مطالب

پژوهش های مدیریت در جهان اسلام - پیاپی 17 (زمستان 1402)

نشریه پژوهش های مدیریت در جهان اسلام
پیاپی 17 (زمستان 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/12/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • صبا ساعدی صفحات 5-18

    یک موقعیت شغلی در حیطه ی فروش تلفنی نیازمند مهارت های ارتباطی، توانایی فروش و اطلاعات خدمات رسانی به مشتری است. بازاریابی تلفنی یکی از موارد بسیار مهم در موفقیت یک کسب و کار است. به فرایند تماس و تعامل با مشتری از طریق تلفن، بازاریابی تلفنی (telemarketing) می گویند. از بازاریابی تلفنی برای تولید سرنخ ها (lead)، فروش تلفنی و سایر فعالیت های مرتبط استفاده می گردد. تعریف بازاریابی تلفنی از گذشته تا به امروز، تماس با مشتریان بالقوه برای فروش محصول و خدمات بوده است. بازاریاب های تلفنی از تماس های تلفنی برای ایجاد علاقه، ارائه ی اطلاعات، شنیدن بازخورد مشتری و سرنخ دادن استفاده می کنند. بازاریابی تلفنی، یکی از استراتژی های قدیمی بازاریابی است که به باور متخصصان، قدمت آن تقریبا با اختراع تلفن به یک اندازه است. این بازاریابی اگر درست و صحیح انجام شود، نه تنها در مقایسه با سایر انواع بازاریابی تاثیر بیشتر و عملکرد بهتری دارد، بلکه بسیار کم دردسر و ارزان نیز هستنقش بازاریابی از راه دور ایجاد چشم اندازهای فروش است، در حالی که فروش تلفنی فرصت هایی را برای افزایش تعداد مشتریان ثابت محصولات یا خدمات یک شرکت فراهم می کند. باید توجه داشت اهمیت اصول بازاریابی تلفنی در آن جایی است که این اصول در مناطق جغرافیایی، کشورها و فرهنگ های مختلف متفاوت است. با توجه به اهمیت بالای این موضوع در مقاله حاضر قصد داریم به بپردازیم. روش تحقیق از نوع تحلیلی-توصیفی بوده و ابزار گردآوری اطلاعات و داده ها فیش برداری و بهره از مطالب کتب، مقالات و منابع مرتبط است.

    کلیدواژگان: بازاریابی، تماس با مشتری، تماس تلفنی، توانایی فروش، کسب و کار، اصول بازاریابی، رضایت مشتری
  • فتانه حیدری*، علی کرمی، فهیمه محمدی کیش صفحات 19-31

    معلمان به منظور ارتقای کارکردهای شناختی و عاطفی و اجرای برنامه های آموزشی و تربیتی تدوین شهد در کلاس های درس، نیاز به فضایی امن و به دور از تنشهای رفتاری دانش آموزان دارند. داشت کلاس آرام و فضایی مثبت برای دانش آموزان نگرشی را ایجاد میکند تا بتوانند خودپنداره تحصیلی و آموزشگاهی مثبتی را در خود به وجود آورند و در سایه آن پیشرفت تحصیلی و زندگی اجتماعی خود را تضمین کنند. انتخاب هرگونه شیوه ی مدیریتی، به روش تدریس و هدف های معلم بستگی دارد. معلمان با به کارگیری روش مدیریت مناسب کلاس درس خود می توانند، علاوه بر موفقیت در فرآیند آموزشی و یادگیری در پرورش مهارت های اجتماعی، خلاقیت ها و توانایی های دانش آموزان نقش مهمی داشته باشند و مشکلات انضباطی کمتری در کلاس خود مشاهده کنند. مدیریت و اداره کردن چنین محیطی، نیازمند تصمیمات آنی و اقدامات سریع و مداوم است و به مهارت های خاص مدیریتی و گاهی تلفیق از چند روش مدیریتی نیاز دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت کلاس، سبک، آموزش، آزاد گذاری
  • دکتر میلاد خلیلی، حسین ایرجی صفحات 32-52

    کوهلبرگ (1981) بیان داشته که همچنان که افراد از نظر سطح اخلاقی پیشرفت می نمایند ، از فلسفه و دیدگاه جدیدی در برخورد خود با موضوعات اخلاقی استفاده می نمایند. وی بیان می دارد که پیشرفت اخلاقی امری چند مرحله ای و پله پله بوده که به طور مستمر صورت می گیرد. بر این اساس وی سطوح پیشرفت اخلاقی افراد را بر سه دسته خود دوستی ، مراقبت و نوع دوستی و قانون مداری تقسیم می نماید ، که تقسیم بندی مبنایی برای جو اخلاقی نیز قرار گرفته است.جو اخلاقی شامل 3 عامل اصلی بوده که بر آن اساس شکل می گیرد:محیط اخلاقی که خود شامل دو عامل رفتار مدیریت عالی و مشوق های اخلاقی می گردد. برای مثال چه مقدار مدیران عالی مراقب مسائل اخلاقی بوده و یا اینکه چه مقدار رفتار اخلاقی مورد تقدیر قرار می گیرد؟میزان پیروی از دستورالعمل ها و قوانین در سازمان که بیانگر سطحی است که از کارکنان انتظار می رود که به آنچه به آنان گفته می شود عمل نمایند. بیان شفاف و توضیح کدهای اخلاقی در سازمان برای تمامی سطوح و افراد مختلف. جو اخلاقی کار به عنوان ادراکات جمعی کارمندان از رویدادهای اخلاقی ، کارهای اخلاقی ، و رویه های اخلاقی تعریف می شود که به دو بعد شامل معیارهای اخلاقی بکار رفته در تصمیم گیری های سازمانی و حیطه تحلیل بکار رفته ی مرجع در فرایند تصمیم گیری های اخلاقی ، بستگی دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت اخلاق، خلاقیت، شاخص، فرهنگ اخلاقی، باورمندی اخلاقی
  • دکتر سید یعقوب ذوالفقاری *، مهندس هومان نیرومند صفحات 53-70

    اقدام ملی طرح جدید سیاست گذاران در حوزه مسکن است که به منظور رونق این بخش و بر اساس تقویت هر دو طرف عرضه و تقاضا تدوین شده است در این طرح ادارات کل راه و شهرسازی استان ها با همکاری سازمان ملی زمین و مسکن در زمینه انبوه سازی مسکن با مشارکت و توان بخشی خصوصی اقدام می کنند. هدف از انجام این تحقیق بررسی مدیریت ریسک در اجرای پروژه های انبوه سازی مسکن ملی گچساران می باشد.روش این تحقیق توصیفی-همبستگی و از نظر هدف کاربردی می باشد و همچنین روش تحقیق به صورت قیاسی- استقرایی است که در آن مطالب پژوهش از راه کتابخانه، مقاله و اینترنت جمع آوری شده و به صورت استدلال قیاسی و در رد یا اثبات فرضیه پژوهش با به کارگیری روش های آماری مناسب، از استدلال استقرای در تعمیم نتایج استفاده شده است. گروه های اصلی پیمانکاران، مشاوران، محققان و کارفرمایان بومی و غیر بومی دارای پروژه های بزرگ و متوسط عمرانی جامعه آماری این تحقیق هستند که شامل افراد و عناصری که در مقیاس جغرافیایی مشخص در پروژه های انبوه سازی شهرستان گچساران دارای یک یا چند صفت مشترک باشند..ابزار گردآوری اطلاعات در پژوهش، شامل مصاحبه ساختار یافته (برنامه ریزی شده)، مصاحبه نیمه ساختار یافته، مصاحبه ساختار نیافته، پرسشنامه، کتب و منابع مرجع علمی و پژوهشی، مقالات موجود در سایت ها و ژورنال های معتبر بین المللی می باشد.برای برآورد پارامترها از نرم افزارهای اکسل Excel و SPSS19 استفاده گردیده است.جهت انجام آزمون های آماری از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون و تحلیل واریانس که دارای خطای معیار کمتری در مقایسه با سایر روش های آماری می باشند استفاده شده است.توابع آماری مورد استفاده در این پژوهش شامل آزمون کولموگوروف اسمیرنوف (K-S)، آزمون دوربین- واتسون (DW)، دیاگرام پراکنش و معادله خط، تحلیل رگرسیون، ضریب همبستگی پیرسون، تصمیم گیری برای رد یا پذیرش فرضیه می باشند.نتایج تحقیق نشان می دهد که تحلیل واریانس بین دو متغیر مدیریت ریسک و اجرای پروژه های انبوه سازی می باشد، طبق این خروجی، معنی داری کلی مدل رگرسیون توسط جدول ANOVA و از طریق فرضیه آماری آزمون می شود. طبق نتایج در خروجی به ترتیب مقدار ثابت و ضریب متغیر مستقل در معامله رگرسیون ارائه شده است و متغیر مدیریت ریسک دارای سطح معنی داری کمتر از 5 درصد که دارای رابطه معنی دار می باشد. بنابراین فرض تساوی این ضریب با صفر رد می شود و نباید آن ها را از معادله رگرسیون حذف کرد.

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک، اجرای پروژه های انبوه سازی مسکن
  • مژگان سلیمی چگنی*، مانیا سلیمی چگنی، مجتبی اسلامیان صفحات 72-86

    هدف این پژوهش شناسایی تاثیر رهبری مبتنی بر قلب ها بر بهزیستی روان شناختی با میانجیگری مثبت اندیشی دبیران مدارس متوسطه خرم آباد است. روش پژوهش حاضر، توصیفی و تحلیل معادلات ساختاری است.جامعه آماری تحقیق عبارت از تعداد 1736 نفر دبیران مدارس متوسطه خرم آباد هستند، و به روش نمونه گیری طبقه بندی نسبی نمونه آماری 313 نفر انتخاب شدند. در این پژوهش از سه پرسش نامه رهبری مبتنی بر قلب ها محقق ساخته (1398)، بهزیستی روان شناختی ریف (1989)، مثبت اندیشی اینگرام و وینسیکی (1988) استفاده شد. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار Smart PLS نشان داد که در سطح اطمینان 99 درصد، رهبری مبتنی بر قلب می تواند از طریق مثبت اندیشی بر بهزیستی روان شناختی تاثیر مثبت و معنادار اعمال کند. و رهبری مبتنی بر قلب دارای دو تاثیر مستقیم و غیرمستقیم بر بهزیستی روان شناختی است. اثر غیرمستقیم رهبری مبتنی بر قلب از طریق مثبت اندیشی بر روی بهزیستی روان شناختی برابر با حاصل ضرب ضرایب مسیر می باشد یعنی برابر است با 296/0 در سطح اطمینان 99٪ می توان گفت که رهبری مبتنی بر قلب از طریق مثبت اندیشی بر بهزیستی روان شناختی، تاثیر مثبت و معناداری دارد. و متغیر مستقل از طریق میانجی بر وابسته تاثیر دارد و میزان این تاثیر برابر با 296/0 درصد می باشد.

    کلیدواژگان: رهبری مبتنی بر قلب ها، بهزیستی روان شناختی، مثبت اندیشی، مقطع دبیرستان، خرم آباد
  • آرش فرح دل صفحات 87-107

    بنادر به عنوان دروازه های اصلی ورود و خروج کالاها و ارتباط دهنده های مختلف حمل و نقل با یکدیگر، نقش بسیار حیاتی و استراتژیکی دارند. امروزه بنادر نه تنها به عنوان محل پذیرایی و ترانزیت کشتی ها و مسافران مشهورند، بلکه به عنوان مراکزی برای فعالیت های اقتصادی گسترده تر عمل می کنند. این فعالیت ها شامل تامین کالاها و خدمات مورد نیاز، تسهیل تجارت بین المللی، و ایجاد فرصت های شغلی متنوع است. بنابراین، بنادر از جنبه های مختلفی از جمله اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، نقش مهمی را در توسعه و پیشرفت اقتصادی کشورها دارند و به عنوان نقاط ارتباطی بین المللی عمل می کنند. هدف اصلی پژوهش حاضر شناسایی و اولویت بندی عوامل موثر بر بازاریابی بنادر می باشد. بطور کلی از جنبه غایت پژوهش می توان آن را بنیادی-کاربردی دانست. به لحاظ روش اجرایی جزء پژوهش های میدانی- پیمایشی است به این معنی که به توصیف و تحلیل تاثیر متغیرهای مورد نظر پرداخته خواهد شد. از نظر پیمایشی و جنبه معیار زمانی به صورت مقطعی می باشد چرا که به پژوهش در یک برهه از زمان می پردازد. این پژوهش در سال 1402 انجام خواهد گرفت. این پژوهش به صورت آمیخته اکتشافی و شامل دو مرحله اصلی کیفی و کمی می باشد. جامعه اماری پژوهش حاضر مدیران بنادر مهم در ایران میباشد. در خصوص اطلاعات جمعیت شناختی نیز باید عنوان کرد که تعداد 11 نفر در بخش کیفی این پژوهش همکاری داشته اند. شایان ذکراست که فرایند مصاحبه در خبره نهم به اشباع رسید که به منظور تایید و تاکید بر این موضوع مصاحبه تا 9 خبره دیگر ادامه یافت. یافته های پژوهش نشان داد که وجود صنایع کشتی سازی، شیلات، نیروگاه ها، شرکت های پالایشگاهی، ارایه ساختاری منحصر به فرد در خصوص کاهش زمان انتظار کشتی برای پهلوگیری و تخلیه و بارگیری، وجود سیستم های نظارتی و کنترلی، موقعیت جفرافیایی مناسب استفاده از امکانات و تکنولوژی های روز دنیا و وجود نیروی کار با دانش و تجربه به عنوان اولویت اصلی بازاریابی بنادر میباشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی، بنادر، آمیخته اکتشافی، اولویت بندی
  • عبدالقادر باوردی صفحات 109-123

    مدیریت ریسک و مدیریت مالی دو عامل اساسی در موفقیت شرکت ها هستند. این مقاله به بررسی تاثیر مدیریت ریسک بر مدیریت مالی شرکت ها در ایران می پردازد. ابتدا به تعریف و اهمیت مدیریت ریسک و مالی پرداخته و سپس به بررسی روابط بین این دو عامل پرداخته شده است. ترتیب، محرک های ریسک شبکه زنجیره تامین تاثیر منفی و معناداری بر مدیریت ریسک استراتژیک، مدیریت ریسک عملیاتی، مدیریت ریسک زنجیره تامین و عملکرد مالی دارد. مدیریت ریسک یکی از راهکارهای شرکت ها برای مقابله با نااطمینانی در محیط کسب وکار است که نقش موثری در حفظ و ارتقای کارایی و اثربخشی و در نتیجه، بهبود عملکرد شرکت دارد. علاوه بر این، مدیریت ریسک یک عامل مهم در کنترل هزینه ها و تنوع محصولات و در نتیجه، کسب مزیت رقابتی است که منجر به بهبود عملکرد شرکت می شود. نتایج نشان داده است که مدیران با توجه به شناسایی، اندازه گیری، کنترل و نظارت بر ریسک های مخاطرات آینده، قادر خواهند بود تصمیمات صحیحی در زمینه سیاست گذاری های سودآور، سطح مناسب سودآوری، حفظ منافع سهام داران و جلب منابع ضامن کارآفرینی خود را انجام داده و در نتیجه آن عملکردی با کار افزار فعال خواهند داشت. همچنین مدیریت ریسک استراتژیک تاثیر مثبت و معناداری بر مدیریت ریسک زنجیره تامین دارد. مدیریت ریسک عملیاتی تاثیر مثبت و معناداری بر مدیریت ریسک زنجیره تامین دارد و مدیریت ریسک زنجیره تامین تاثیر مثبت و معناداری بر عملکرد مالی شرکت دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت ریسک استراتژیک، مدیریت ریسک، مدیریت مالی